Na każdą porę dnia

Lekka Farina Codzienna, która nadaje się do każdej diety i smaków, i nie obciąża organizmu.

Korzyści
Lepsze trawienie
Farina Codzienna pozytywnie wpływa na perystaltytkę jelit, co przekłada się długoterminowo na ogólny stan zdrowotny.
Uczucie lekkości
Farina Codzienna nie jest tak wymagająca dla organizmu, jak np. pełne razowe pieczywa, przez co nie czujemy się ciężko po jej zjedzeniu i nie musimy “chwilę poleżeć”.
Łatwo przyswajalny
Farina Codzienna szybko uwalnia swoje naturalne zdrowie w naszym organizmie.
Cechy
żytni, graham, z ziarnem
na zakwasie Farina dojrzewa na samodzielnie wyrabianym zakwasie, który w naturalny sposób konserwuje pieczywo, wspiera eliminowanie związków rakotwórczych oraz zwiększa przyswajalność mikroelementów. (więcej)
mąka niestandaryzowana z pełnego przemiału Farina jest z mąki ekologicznej wytworzonej bez udziału nawozów sztucznych, pestycydów i herbicydów, z pełnego przemiału, dzięki czemu zawiera więcej składników odżywczych, przez co korzystnie wpływa na zdrowie. (więcej)
długi proces wypieku Farina powstaje tak, jak uważamy, że powinien powstawać wysokiej jakości chleb. Z uwagą, długo i od podstaw. Dlatego przygotowanie zakwasów i ciast do określonej ilości chlebków zaczynamy już rankiem poprzedniego dnia. (więcej)
ekologiczna Farina Codzienna tworzona jest z certyfikowanych, ekologicznych składników, z upraw w Polsce i Unii Europejskiej. (więcej)
długo utrzymuje świeżość Dzięki odpowiedniemu procesowi wypieku, Farina zachowuje delikatną wilgotność, co sprawia, że możesz ją dłużej przechowywać. (więcej)

bez spulchniaczy, bez drożdży, bez nawozów, bez konserwantów, bez wypełniaczy, wolne od GMO

większa przyswajalność mikroelementów, niska zawartość soli, dużo naturalnych witamin i minerałów, wyjątkowy smak

Skład

woda, mąka ekologiczna niestandaryzowana żytnia typ 720, mąka ekologiczna niestandaryzowana graham typ 1850, słonecznik, sól

500 gram
192 kcal/100 gram

Dlaczego Codzienna?

Farina Codzienna jest dokładnie takim pieczywem, jakie powinniśmy jeść codziennie. Jest idealnie neutralna dla naszego organizmu. Nie obciąża i nie zakwasza jak chleby pełnorazowe, ani nie tuczy, jak chleby pszenne, a przy tym dostarcza pełnowartościowe składniki mineralne i witaminy. Dzięki temu możemy ją jeść o dowolnej porze dnia.
Dodatkowo, jej delikatny smak, wzbogacony słonecznikiem, powoduje, że nadaje się do każdej diety i smaków.

Co warto wiedzieć?

Pozwól świeżej Farinie odparować. Wiemy, że wymaga to silnej woli, w końcu kto nie lubi smaku ciepłego pieczywa, ale proces wypieku nie kończy się na wyciągnięciu bochenka z pieca. Dzięki temu chleb nabierze pełnych walorów smakowych i prozdrowotnych.

Po odparowaniu, polecamy zabezpieczyć Farinę przed wysychaniem. Dzięki temu dłużej zachowa miękkość. Natomiast pozostawiona luzem dostojnie zaschnie ­i taką Farinę możemy wykorzystać na ekologiczną bułkę tartą.

Zamów Farinę.

Kontakt w sprawie zamówień:

biuro@farina.pl

lub zadzwoń na numer:
502 590 099


Zamówienia na wypiek muszą wpłynąć najpóźniej
w dniu poprzednim do godziny 12:00.




Farina
ul. Kolejowa 2
56-504 Dziadowa Kłoda
NIP: 619-108-13-42

Konto bankowe: 62 9584 1076 2007 0700 9589 0001