Dla aktywnych fizycznie

W biegu, w trasie, na rowerze czy po treningu.
Szybka energia do dalszego działania.

Korzyści
Szybki ładunek energetyczny
Farina Energetyczna doładuje twój organizm do dalszej aktywności, zwłaszcza gdy odczuwasz spadekenergii.
Wzmocnienie dla ciała
Farina Energetyczna wzmocni twój organizm na czas wysiłku fizycznego, jednoczesnie nie obciążającukładu trawiennego.
Pozytywne nastawienie
Z Fariną Energetyczną szybko dodasz sobie energii i zlikwidujesz nagłe uczucie głodu, zachowując pozytywny nastrój do dalszego działania.
Cechy
żytni, pszenny
na zakwasie Farina dojrzewa na samodzielnie wyrabianym zakwasie, który w naturalny sposób konserwuje pieczywo, wspiera eliminowanie związków rakotwórczych oraz zwiększa przyswajalność mikroelementów. (więcej)
mąka niestandaryzowana z pełnego przemiału Farina jest z mąki ekologicznej wytworzonej bez udziału nawozów sztucznych, pestycydów i herbicydów, z pełnego przemiału, dzięki czemu zawiera więcej składników odżywczych, przez co korzystnie wpływa na zdrowie. (więcej)
długi proces wypieku Farina powstaje tak, jak uważamy, że powinien powstawać wysokiej jakości chleb. Z uwagą, długo i od podstaw. Dlatego nie stosujemy zamrożonego ciasta, które wypieka się w 15 minut. (więcej)
ekologiczna Farina Energetyczna tworzona jest z certyfikowanych, ekologicznych składników, z upraw w Unii Europejskiej. (więcej)
długo utrzymuje świeżość Dzięki odpowiedniemu procesowi wypieku, Farina zachowuje delikatną wilgotność, co sprawia, że możesz ją dłużej przechowywać. (więcej)

bez spulchniaczy, bez drożdży, bez nawozów, bez konserwantów, bez wypełniaczy, wolne od GMO

zwiększa przyswajalność mikroelementów, dużo naturalnych witamin i minerałów, niska zawartość soli, wyjątkowy smak

Skład

woda, mąka ekologiczna niestandaryzowana żytnia typ 720, mąka ekologiczna niestandaryzowana pszenna typ 750, sól

500 gram250 kcal/100 gram

Dlaczego Energetyczna?

Farina Energetyczna ze wszystkich naszych produktów posiada najwięcej kalorii i węglowodanów. Jest szybko trawiona przez organizm, a więc szybko uwalnia energię i nieobciąża układu trawiennego, przez co doskonale nadaje się jako lekka przekąska, zamiast bogatych w cukry i ziarna batonów. Farina Energetyczna jest idealna jako wsparcieaktywności fizycznej. Osobom dużo siedzącym lub mało ruchliwym, polecamy Farinę Śniadaniową.

Co warto wiedzieć?

Pozwól świeżej Farinie odparować. Wiemy, że wymaga to silnej woli, w końcu kto nie lubi smaku ciepłego pieczywa, ale proces wypieku nie kończy się na wyciągnięciu bochenka z pieca. Dzięki temu chleb nabierze pełnych walorów smakowych i prozdrowotnych.

Po odparowaniu, polecamy zabezpieczyć Farinę przed wysychaniem. Dzięki temu dłużej zachowa miękkość. Natomiast pozostawiona luzem dostojnie zaschnie ­i taką Farinę możemy wykorzystać na ekologiczną bułkę tartą.

Zamów Farinę.

Kontakt w sprawie zamówień:

biuro@farina.pl

lub zadzwoń na numer:
502 590 099


Zamówienia na wypiek muszą wpłynąć najpóźniej
w dniu poprzednim do godziny 12:00.




Farina
ul. Kolejowa 2
56-504 Dziadowa Kłoda
NIP: 619-108-13-42

Konto bankowe: 62 9584 1076 2007 0700 9589 0001