Działasz, gdy inni już odpadli

Farina Śniadaniowa wspiera umysł w wielogodzinnym wysiłku.
Czy to w pracy, na studiach czy w szkole.

Korzyści
Energia cały dzień
Farina Śniadaniowa długo uwalnia energię w organiźmie, dzięki czemu nie odczuwa się skoków energetycznych, jak np. po kawie. Działasz, gdy inni już odpadli.
Długie uczuciesytości
Farina Śniadaniowa sprawia, że twój organizm dłużej ‘działa’, bez konieczności sięgania po przekąski dla zneutralizowania uczucia głodu.
Wzmacniający siłę i zdrowie organizmu
Farina Śniadaniowa zawiera szereg naturalnych minerałów i składników odżywczych oraz bardzo wysoki poziom błonnika, przez co korzystnie wpływa na cały organizm i zdrowie.
Cechy
żytnia, razowa
na zakwasie Farina dojrzewa na samodzielnie wyrabianym zakwasie, który w naturalny sposób konserwuje pieczywo, wspiera eliminowanie związków rakotwórczych oraz zwiększa przyswajalność mikroelementów. (więcej)
mąka niestandaryzowana z pełnego przemiału Farina jest z mąki ekologicznej wytworzonej bez udziału nawozów sztucznych, pestycydów i herbicydów, z pełnego przemiału, dzięki czemu zawiera więcej składników odżywczych, przez co korzystnie wpływa na zdrowie. (więcej)
długi proces wypieku Farina powstaje tak, jak uważamy, że powinien powstawać wysokiej jakości chleb. Z uwagą, długo i od podstaw. Dlatego nie stosujemy zamrożonego ciasta, które wypieka się w 15 minut. (więcej)
ekologiczna Farina Śniadaniowa tworzona jest z certyfikowanych, ekologicznych składników, z upraw w Unii Europejskiej. (więcej)
długo utrzymuje świeżość Dzięki odpowiedniemu procesowi wypieku, Farina zachowuje delikatną wilgotność, co sprawia, że możesz ją dłużej przechowywać. (więcej)

bez spulchniaczy, bez drożdży, bez nawozów, bez konserwantów, bez wypełniaczy, wolne od GMO

niski indeks glikemiczny, cukry złożone, dużo naturalnych witamin i minerałów, witaminy b, dużo błonnika, zwiększa przyswajalność mikroelementów, niska zawartość soli, Wyjątkowy smak

Skład

woda, mąka żytnia ekologiczna niestandaryzowana typ 720*, mąka razowa ekologiczna niestandaryzowana 2000*, sól

500 gram192 kcal/100 gram

Dlaczego Śniadaniowa?

Farinę Śniadaniową najlepiej jeść tylko na pierwsze i drugie śniadanie. Przede wszystkim dla zmaksymalizowania pozytywnych efektów i korzyści jakie daje przy siedzącym i aktywnym umysłowo trybie pracy. Jednakże ze względu na długie uczucie sytości i dużą zawartość błonnika, może powodować problemy z zaśnięciem, dlatego nie zalecamy Fariny Śniadaniowej na noc, jak i przed wysiłkiem fizycznym.

Co warto wiedzieć?

Pozwól świeżej Farinie odparować. Wiemy, że wymaga to silnej woli, w końcu kto nie lubi smaku ciepłego pieczywa, ale proces wypieku nie kończy się na wyciągnięciu bochenka z pieca. Dzięki temu chleb nabierze pełnych walorów smakowych i prozdrowotnych.

Po odparowaniu, polecamy zabezpieczyć Farinę przed wysychaniem. Dzięki temu dłużej zachowa miękkość. Natomiast pozostawiona luzem dostojnie zaschnie ­i taką Farinę możemy wykorzystać na ekologiczną bułkę tartą.

Zamów Farinę.

Kontakt w sprawie zamówień:

biuro@farina.pl

lub zadzwoń na numer:
502 590 099


Zamówienia na wypiek muszą wpłynąć najpóźniej
w dniu poprzednim do godziny 12:00.




Farina
ul. Kolejowa 2
56-504 Dziadowa Kłoda
NIP: 619-108-13-42

Konto bankowe: 62 9584 1076 2007 0700 9589 0001

Zapisz się do naszego newslettera

FreshMail.pl